Pazar, Kasım 25, 2007

dön bak.. evet.


yaşadığım şehir soğuk.. bir çok açıdan.. o yüzden de pinhani konseri kaçacak bir fırsat değildi.. sadece "dön bak dünyaya"yı dinlemek için bile gidilirdi... ki bir de Akın Eldes faktörü var.. gözlerimi kaparım onu dinlerim.. o da olur.. o da yeter..
burda yaşadığım iki ay içinde iki kez canlı müzik ( ama gerçek anlamda yani ) dinleme fırsatım oldu.. birisi efes pilsen blues festival.. diğeri de pinhani..
onu çaldılar bunu çaldılar demek istemiyorum.. iğrenç bir mekanın bir konserin içine nasıl edebileceğini açıkça bir kez daha anladım.. ve iyi müziğin her yerde kulağa nasıl iyi geldiğini de..
tüm konser boyunca bekledim.. son şarkı olarak çaldılar.. geri gittim zamanda ve mekanda.. sevilene dek gittim.. sonra denizin ortasında nasıl çaldığını hatırladım bu şarkının arkadaki sandaldan.. balık tutuyordum ben oysa.. unutmak için.. azalmak için.. nasıl da üzmüştü beni.. ve anlatmıştım burda.. şimdi vakit geçti aradan.. şehirler geçti.. şairin dediği gibi.. "yarım kalmış şiirler" geçti "terk ettiğim şehirler"de.. ve dün gece 5 dakika boyunca geri geldiler.. bu sabah saat 9'du sanırım.. gittiler..
çünkü..
bir kere giden bir daha geri gelmiyor.. ben gidiyorum.. o gelmiyor.. bir kez biten bir daha bitmiyor.. bir kere bitmek bir adama yetiyor da.. bir bana yetmiyor.. bir benim aklım fikrim almıyor.. bana bir gelen bir daha gitmiyor..
denizin ortasında duyduğum şarkının beni üzmesi de bundan.. dün gece akın eldes'in solosuyla ağlamam da..

şimdi aklı başında biri gelir der ki.. "bir önce yazdığınla ters düştün".. biliyorum.. her halim tutsaydı birbirini.. bende bu kadar çok melodi olmazdı.. her biri aynı adamdan kalan şarkıların satırlar, farklı puzzle'dan kalan benzer parçalar.. bahsettiğim legolar.. ben onları çoktan yapmış olurdum bu yaşa kadar..

6 yorum:

mahallenin delisi dedi ki...

benim söyleyecek sözüm olabilir mi sana, akıl hocası olan sensin. lakin derler ki;

bir sonbahar kadar yalnız , bir kış kadar savunmasız
ya da ilkbaharsan, yolun başındaysan
asla vazgeçme, kalkıp da pencerenden bir bak
güneş açmış mı, yağmur düşmüş mü?

Adsız dedi ki...

dön bak dön bak hep aynı dünya be deli'cim:)

Adsız dedi ki...

şşş noluyo be? üç gün konuşmadık gene şifre çözmeye çalışıyorum haa...

Adsız dedi ki...

ve bu arada kilometrelerce öteden, kilometrelerece ötedekini, kilometrelerce başka bi öteye yolladın. bunu unutmam.

Adsız dedi ki...

işte buna "dostluğun gücü" diyoru kankitom:)

Adsız dedi ki...

Kankito ha... Sevdim bunu be kankito:))

Yorum Gönder

 


. © 2008. Design by: Pocket