Salı, Haziran 19, 2007

ne ki bu..

okulda seminer dönemi malum.. yani öğretmenlerin ızdıraplı zamanları.. hava çook sıcak.. yapacak işler.. evet var.. ama toplasan 2-3 günde biter.. yani yarı gün ölü.. ama olsun ordayız.. sıcakta bayılırız icabında, okulu terk etmeyiz di mi efenim..
gene öyle bir gündü bugün.. yalnız bir farklı tarafı vardı.. okulda misafirlerimiz vardı.. varmış.. diyarbakır - silvan'dan gelen 52 adet ( ki iki kadın elli erkek dağılımında ) öğretmen ve müdür gezmeye gelmiş.. aylak mı bunlar kardeşim.. diye düşünürken.. meğerse proje tabanlı eğitim dalgasına ( ki dalga dediğimi duysalar canım müdürlerim oyardı.. pek mühimdir bizim kurumda bu işler.. hehehe ) gelmişler.. sunum falan varmış..
öğlen gibi bi saat.. s. tuvalete çıkmış gene.. ben de sap sap giriş katında bekliyorum.. amanın o da ne.. ordu gibi.. sürü gibi.. adam geliyo.. öyle bi kalabalık oldu ki etraf.. bi adım atamadım.. ne geri gidebildim.. ne kantin tarafına ilerleyebildim.. sadece merdivenlerden yukarı bakaraktan s. nin gelmesi için dua ettim.. ve fakat gelmedi efenim.. adamlar habire fotoğraf çekiyo.. bu arada dövmelerimin fotosu da ilk defa çekildi.. pes.. o sırada tüm bunlar yetmezmiş gibi.. ben elimi kolumu nereye koyacağımı bilemez vaziyette.. taylan yaz okulu öğrencileriyle giriş yaptı.. gruptan iki öğrenci benim birinci sınıflardan.. bak tesadüfe .. en haydutu.. ikisinin birden "teacheeer" diye bağırıp üzerime atlamasıyla dengemi kaybederken.. kutay boynumu sıkıyordu.. kerem de belime yapışmıştı.. birden onları savurup merdivenlerden koşasım geldi.. ama bazen 7 yaşında iki öğrenci öyle sıkı sarılır ki efenim.. yok yapamadım.. kerem tırmanmasını müteakiben üstüme tırmandı.. kutay da bırakmadı.. ölüyorum sanarken.. bu tabloyu çok duygusal bulmuş olacak ki.. konuklardan biri kamerasını üstüme üstüme doğrulttu. içimden elimi uzatıp "çekmeee laaan" diye bağırmak geldi.. değil silvan halkıyla hiçkimseyle paylaşmak istediğim bi tablo değildi.. ve fakat.. adam yüzündeki acaip tebessümle çekti efenim.. imdat diye bağırmak istedim.. kabus bu dedim.. tam o sırada s. geldi arkamdan.. "nerdesin lan" .. hadi içeri... yemekhaneye girdik.. hepsi de sıraya geçmiş efenim.. hah.. bi de burda bekle... karış aralarına..
okuldan sonra çarşıda işlerimiz vardı..
s. rujunu unutmuş mutsuz..
ben sıcaktan bayılmış.. habire iki kağıt parçasıyla hava akımı yaratmaya çalışıyoruz.. yani mutsuz..
işleri hallettik..
hem de acaip halletttik lan.. ahahaha...
yok ayrıntı mayrıntı.. ayrıntı verirsem ülke sarsılır.. :) bu kadar.

2 yorum:

EkremBay. dedi ki...

hhahaha ülke sarsılır ehe oda iyidi..
meşhur oldun daha ne diim yav :) kameraya çektiler foto çektiler.
basına malzeme olacan neredeyse :P

Adsız dedi ki...

Pardon ne demek oluyo bu "s. tuvalete çıkmış gene" deyimi? Sistit miyim lan ben? Kamuoyunu yanlış yönlendirme.

Yorum Gönder

 


. © 2008. Design by: Pocket