Pazartesi, Nisan 02, 2007

bir istanbul masalı.. çizmeli sarışın karı...

evet masalsı... her yönüyle... saolsun en çok dışarda bulunmam gerekn gün yağan yağmuruyla... içimi kıyan seminer işkencesiyle... kalabalığıyla.. trafiğiyle ve de taksim-bostancı dolmuşundaki - ya hangi kelimeyi kullanmak lazım o karı için bilemiyorum - işte o kadın....
cuma günü - akşamüstü istanbul'a vardığımda havanın suratı ertesi günkü halin sinyallerini vermekteydi aslında... yoldan gelmeme rağmen bahar ve cengo ile bir akşam yemeği.. bol muhabbet soslu..
bahar ve cenk kimdir...
gerçekten eski dosttur.. ve hatta hem eski hem dosttur.. torna misali girip çıktığımız AAL günlerimizden kalma yadigarlardır.. şanstır ki birbirleriyle evlenmişlerdir... böylece ortamda iki kişi yarılıp biri bakar durumu olmamış direkt üç kişi birlikte yarılmıştır..
hele bir musa tok muhabbeti dönmüştür ki.. sanırsam yan masa bile gülmüştür... ( musa tok kardeşimiz bizim dönemden üniversiteyi kazanmayan tek kişi ve de böyle bir hiç arzusu olmamış; 7 senesi bakkalda sigara içerek geçmiş bi arkadaşımızdı.. ) velhasıl bi eğlenildi bi de eğlenildi..
cumartesi dersen.. hiç deme...
sabah 7'de yola çıkıldı... taksim'e geçildi.. akm'nin önünden kurumun üniversitesinin servisine binildi.. ebesinin dinindeki okulun ELT seminerine gitmek amacıyla tabii.. yoksa ne işimiz olur di mi efendim.. arada çıkıldı... ( bugün de o çıkmanın toplu savunması yazıldı.. :)
taksim'e geri gitmek için 2 saat yol gidildi.. mesafelere küfredildi..
neyse saat 3-4 gibi vardım.. yağmur bi yağıyo saolsun.. gerçekten ıslanana kadar bi aşağı bi yukarı yürüdüm.. eğlenceliydi aslında.. sonra çağrı aradı.. kahve içildi.. bol bol dert dinlendi.. bi ara... "ya çağrı ben dayanamıcam burdaki kalabalığa.. karşıya geçiyom ben.. " birlikte bizim tarafa geçtik..
durun daha geçmedik pardon.. :) yağmur yağıyo haaala.. taksim bostancı dolmuşlarında bi kuyruk.. ama çabuk ilerliyo saolsun.. arkamızda bi hatun.. tipik işte.. sarı ve çizmeli.. hehe.. habire telefonla konuşuyo.. "janım keeeşke bırakmasaydın.. bak burdaaa bi sıraaa vaar.. ayy.. sabaha kadar beklerim heraaalde.. ihihii..." böyle bişey yani.. neyse sıra ilerledi.. tam şemsiyeyi kapatıp biniyoruz.. sen karı gel it bizi atla içeri..
bakın bundan sonraki konuşmayı hiç değiştirmeden yazıyorum..

- pardon da sıranızı bekleseydiniz..
- ya ne var yaaani.. oturdunuz işteee...
- oturduk da medeniyet diye bişey var.. insan sıraya giriyo di mi..
arkaya döner...
- ya ne görgüsüz ne biçim şeysiniz siz.. hava süper olsa heraaalde böyle yapmayız diii miii....
bak manyağa.. bak seeen....
- ya manyak mısın be kadın sen.. her yağmur yağdığında herkes bööle atlyıor mu sıranın önüne..
- bak ben hukukçuyum.. avukatım ben.. kapayın çenenizi siz...
en fazla ikinci sınıf öğrencisidir.. özel üniversitelerin puanları arttırılsın kampanyası..
- bana ne yaa... neysen nesin.. alla alla..
şöför araya girer..
- pardon bayanlar.. tartışmayalım..
- hayır hanımefendi kurulmuş duracell ayısı gibi düğmesine basınca susmuyo...
- ay siz ne terbiyesiz şeysiniz beeeeee...
bak okurum.. o sırada karıya "senin..................................... koyiiim... ........... git" diyesim geldi.. sanırsam o anda gireceği şokla erenköy'ü bulurduk..
bi süre daha söylendi.. bi süre daha söylendik...
sonra hafiflemiş yağmurla... bi yemek.. bi kahve.. sonra eve...

pazar dersen.. çok yazdım deme.. pazar da pazardı işte.
noktalı virgül...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Eeee bensiz gidersen böyle ebidük gübidik kadınlara yem olursun işte. Ben olsaydım orda "Bak benim tarzım hiç bu değildir ama...." diye başlar yirdim onu yirdim.

Adsız dedi ki...

onlardan çok var bu şeerde. hem çizmeli hem çizmesiz. bi de beş saniyede bir burnunu çeken hıyar tiplemeleri.pardon 3..
ya bi insan deniz otobüsünde iki kişilik koltuga tek kişi oturup,gazete okurken uc saniyede bir burnunu çeker mi? çekerse nasıl çeker.nezle desen nezle değil,esrarkeşe de benzemiyor. ayı işte ayı.
pardon ya ne diyordun sen.
evet.istanbul güzel bir şehir.

Adsız dedi ki...

bakınız ben burnunu çeken adama razıyım ama böyle mal bi karı olmasın yani... gerçekten cinsimizi yanlış temsil ediyo bunlar...
bi de kadın göztepe'de indi.. camdan hareket çektim..
demiş miydim..:)

Yorum Gönder

 


. © 2008. Design by: Pocket