Pazartesi, Haziran 11, 2007

selin

iyi ki var..
her doğumgününde herkese söylersin di mi.. ama bazılarına içinden içinden söylersin.. hele ki.. bir öğretmensen.. emek verdiğin.. insan yetiştirdiğin bir işin varsa eğer.. sınıf sınıf .. yaş yaş geçiyorlarsa her sene önünden.. insanları biraz daha iyi tanırsın.. içinden gelen birşeyler söylemekse niyetin, daha bi seçersin insanları ..
ve dönersin onlara.. evet.. hepsini seversin.. ama bir-iki tanesini başka seversin.. öğrencidir.. ama sadece öğrenen değildir.. onlara başka sıfatlar da verirsin..
mesela.. bir tanesi vardır..
onda sadece kendini görmekle kalmayıp.. ona karışmak istersin.. "bak" demek istersin.. "bak bunu böyle yapma.. yok bak yanlış düşünüyosun".. ve dersin.. çünkü sen onun öğretmenisin.. zarar görsün.. hayatta yıpransın istemezsin.. başına ne gelecekse yaşayacağını bile bile.. canı çok acımasın dersin..
mesela..
gene o aynı kişiye her bakışında..
bugün bitirdiği yaşından çok daha fazlasını barındırdığını görürsün.. o yüzden karşına aldığında adam gibi konuşabilirsin.. çok adamdan daha adamdır o aslında.. dinler.. konuşur.. anlar... belli belirsiz bir yalnızlığı vardır onu böyle "büyük" yapan.. dinlediği şarkıdan.. aşık olduğu insandan da bellidir.. bilirsin..
ve gene o kişi..
sana bakarken gözleri dolar.. "seviyorum sizi" diye bağırırken.. ne kadar samimi olduğunu anlamasan da - ki pek mümkün değildir onun samimiyetini anlamamak - gözlerindeki nem yol gösterir.. sarıldığında anlarsın.. "of ya hocam" dediğinde anlarsın.. sesinin titremesinden anlarsın.. sevmesini bilir.. o yüzden de sevilmeye değerdir..
ve ben o kişiye derim ki bugün..
hani şimdi yanımda olsaydı derdim ki..
bak biraz daha boyun büyüdü.. biraz daha kadın olmaya yaklaştın.. ama senin yaşlarını saymaya gerek yok.. bu yaşta değilsin.. derim ki sana güzel öğrencim:
sen mutsuzluğu beklerken hayattan.. ben sana güzellik diliyorum.. çünkü bak şu yaşımdan öğrendiğim birşey varsa.. o da "hayat herşeyi getirir insana.." ve onun getirdiği herşey yaşamaya değerdir.. kötü bakarsan kötü olur.. iyi bakarsan iyi.. sen hiç anlam yükleme.. bırak herkes gelsin geçsin yanından.. sen kal.. bugünkü en güzel en saf halinle..
bugün en güzel doğumgünlerinden biri olsun.. seviyorum seni..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bir anda sevesim geldi doğum günlerini:)aynı ses titremesiyle ve aynı nemle bağırıyorum ki eminim siz bunu duyuyorsunuz.("sizi seviyorum"hep boş gelmiştir kulağıma, tüm cümlelerimin devrikliğinden ötürü belki de)bu yüzden "SEVİYORUM SİZİ!" TEŞEKKÜRLER...

Adsız dedi ki...

mutlu ve kutlu olsun doğum günün selin...
sevdiklerinle sevebileceğin bi hayat geçirirsin umarım
keşke daha önce gelseydin şu okula senin gibilere ihiyacı var bu okulun keşke seni daha çok tanıyabilseydim gerçi didem ablanın dediği gibi ben de anlarım adamın yüzünden gözünden
senin gibi birini tanıdığıma da çok mutluyum ayrıca
kendinize iyi bakın
görüşmek üzere...

Adsız dedi ki...

teşekkürler gonca!:) keşke bende seni daha çok tanıyabilseydim ama bu okulda (pardon tımarhane demeliydim) değil sende kendine iyi bak görüşürüz....

Yorum Gönder

 


. © 2008. Design by: Pocket