Cuma, Mart 23, 2007

eğitici yazılar - I

evet bundan böyle ara sıra ( rutine bağlamamak lazım sonra canım istemez ama bi kere söylemiş bulunuruz.. ) gençliğe yol gösterici ( hahah.. daha yazmadan güldüm.. ) bir dizi yazı yazıcam..

sevgili öğretmen adayları.. :)
ve hatta ingilizce öğretmeni adayları.. diyelim ki özel bir okulda çalışmayı düşünüyorsunuz.. işte size artılar ve eksiler...

artılar:
- kıyafette rahatlık: siyah gömlek siyah pantalon ve turkuaz nike ile derse gidebilme rahatlığı.. bizzat ve de sık sık denenmiştir... ha ama ben bi karış topuk üzerinde hoplaya zıplaya ingilizce öğretirim bana bişey olmaz diyorsanız o başka.. ya da masadan kalkmadan ders anlatacaksınız.. ki onu zaten tercih etmiyoruz di mi efendim..
- kısmi fikir özgürlüğü: evet eninde sonunda devlet memuru olmadığınız için bir nebze daha hürsünüz bu konuda.. hatta biraz da rahvanlık varsa bünyede içinizdekileri her yerde kusabilrsiniz.. ama su kaçırnayın..
- fiziksel ortam: açıklamaya gerek görmüyorum..
- para: evet daha fazla kazanırsınız ama az sonra "eksiler" kısmında sayacağım işlere bakarsanız orantı halinde şapa oturursunuz efendim..
- tavır rahatlığı: evet size alışırlarsa sıkmazlar..

eksiler:
- okul bekçiliği: her daim okulda olma zorunluluğu.. dersiniz olsun olmasın mekanda olacaksınız.. hani bi resim yarışması çevirisi gelir.. ya da abuk bi broşür falan.. ya da bi veli gelir.. her an herkes gelebilir..
- çocuğum nasıl sendromu: evet okula milyarlar bayılan velilerin - bir kısmına diyelim hepsine poh atmayalım - bitmek tükenmek bitmeyen ingilizce muhabbetleri..
- başladın bitircen: genelde bir sınıfa giren öğretmen seneye de istenir.. e bu iyi bişeydir ama bir süre sonra alttan gelenlerle birlikte bi bakmışsınız yedi sınıfa giriyorsunuz..
- bitmeyen extralar: sınıf sayısıyla orantılı ( bkz önceki madde ) ıvır zıvırlar.. nedir bunlar.. yılsonu gösterileri.. drama.. kulüp.. uluslararası sınavlar.. gerçekten hiç bitmezler.. bi haftasonu bişey çıkmasa şüphe edersiniz..
- okul bittikten sonra da durma hali: evet okul biter eve gidemezsiniz.. 1 saat daha kalırsınız okulda.. genelde de yapılacak bi iş çıkar..
- gıcık adam / kadın: evet okulun bi yerinde bi pozisyonda bi gıcık kadın ya da adam vardır.. bunlar bazen birden fazla olabilir.. böyle bazen bi konuşurlar bi konuşurlar ( özellikle de sadece konuştukları için ) bayarlar.. iç sesiniz " git başımdan beeeeeeeeeee" diye bağırırken siz salak salak sırıtıp dinliyo izlenimi yaratacaksınız.. aslında yapacak bi sürü iş vardır ama siz onun ütopik düşüncelerini dinlemek zorundasınızdır..
- sınıf çeşitliliği: özel okulda her yaşta yabancı dil eğitimi olduğu için her yaş vatan evladına öğretmen olmaya hazır olun.. "ööööretmenim çişim geldi" diyen de.. ergenlik sendromunda debelenen de.. 18 yaşında kanı deli olan da.. gerçi ben hepsini yaptım.. hepsinden ayrı keyif aldım ama bu çeşitlilik aslında hiç iyi bişey deildir..

daha yazarım da..
olmaz..
yakışmaz:)
zaten genç arkadaşlara bu kadarı yetmiştir sanırsam... devamı gelecek..

1 yorum:

semih dedi ki...

bikelime'likten çıkıp özel bir okulda ingilizce öğretmenliği yapmaya karar verdim şu saniye.

şey, saçlar siyahsa şöyle deniyor:

a benim gara guzuuum
a benim fakiriiiim
a benim eziğiiiim
ezdiler mi seni orda
kemiklerini mi kırdılar
oyoyoy dayanamam

ehe =)

Yorum Gönder

 


. © 2008. Design by: Pocket